Pressemeddelelse

20. juni 2012

Fokus på at styrke det lovlige kreative indhold på internettet

Kulturministeren offentliggør i dag et samlet udspil, som skal bidrage til at gøre det lettere at bruge kreativt indhold på internettet på en lovlig måde

Udspillet indeholder en række initiativer, som har til formål at styrke udviklingen og udbredelsen af lovlige tjenester med kreativt indhold på internettet og samtidig bidrage til at begrænse den ulovlige piratkopiering af ophavsretligt beskyttet materiale.

Læs om initiativerne (pdf)

Kulturminister Uffe Elbæk siger:

 ”Med denne pakke af initiativer fokuserer vi på nogle initiativer, der kan styrke udviklingen af flere lovlige tjenester, og som samtidig kan motivere forbrugerne til at vælge de lovlige løsninger. Jeg tror på, at det er den rigtige vej at gå. Initiativerne fokuserer også på rettighedshavernes arbejde med at begrænse piratkopiering. Samtidig har vi besluttet ikke at indføre den såkaldte brevmodel på nuværende tidspunkt.”

Kulturministerens udspil tager udgangspunkt i en dialog med Venstre og har efterfølgende været drøftet med alle partier i Folketinget. Der er blandt partierne i Folketinget en bred opbakning til kulturministerens målsætning om at styrke udviklingen og udbredelsen af lovlige tjenester og samtidig begrænse den ulovlige piratkopiering. 

Blandt initiativerne er oprettelsen af et innovationsforum, der skal bidrage til en dialog og erfaringsudveksling mellem de kreative brancher og indholdsleverandører samt -udbydere med henblik på at sætte skub i udviklingen og udbredelsen af lovlige forretningsmodeller for udbud af kreativt indhold. 

Derudover vil Kulturministeriet i samarbejde med telebranchen, rettighedshaverne og Forbrugerrådet iværksætte en oplysningsindsats, som styrker kendskabet til de mange muligheder for lovlig adgang til musik, film, bøger osv. 

Read the press release in english

Yderligere oplysninger

Pressechef Astrid Haug,

Kulturministeriet, tlf.: 25 47 21 07 

Kontorchef Bente Skovgaard Kristensen,
Kulturministeriet, tlf.: 51 88 67 69