Hvem skal være årets kulturelle ildsjæl?

Frem til d. 21. maj 2014 var det muligt at indstille kandidater til titlen "Årets Ildsjæl". Vinderen afsløres på Folkemødet på Bornholm i juni.

Kulturelle ildsjæle skaber oplevelser, sammenhold og identitet i de lokale samfund i hele landet. Med stort engagement og vedholdenhed er ildsjælene med til at binde mennesker og lokalsamfund sammen ved at at skabe samarbejde på tværs af faglige sektorer, på tværs af generationer, på tværs af kommunegrænser eller på tværs af by og landområder. De kulturelle ildsjæle, der ofte yder denne indsats på eget initiativ og på frivillig basis, skaber liv og indhold rundt omkring i hele Danmark. 

To ministre står bag prisen

Den indsats, som ildsjælene yder, vil kulturminister Marianne Jelved og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen gerne sætte mere fokus på. Derfor har de sammen taget initiativ til at udpege årets kulturelle "Ildsjæle på Tværs". 

Alle kan indstille kandidater til titlen som årets kulturelle ildsjæl. Fristen for at indstille kandidater var d. 21. maj 2014, og vinderen offentliggøres af de to ministre under Folkemødet på Bornholm i juni måned. 

Læs mere om KulturDanmark