Overblik: Hjælp til kultur-, idræts- og foreningsliv

Med den seneste aftale om kompensation 16. december er der i løbet af 2020 afsat knap 3,3 mia. kr. til Kulturministeriets særlige hjælpepakker. Det supplerer hjælpen fra de generelle kompensationsordninger i regi af Erhvervsministeriet.

Nyhed
21.12.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger: 

”Rigtig mange i kulturen og idrætten har igennem corona-året været hårdt spændt for. Regeringen og Folketingets partier har hele vejen igennem forsøgt at skabe det sikkerhedsnet, der skal gøre, at så mange som muligt kommer igennem med skindet på næsen. Mange får hjælp, og hjælpen fortsætter de kommende måneder.”

Baggrund

Folketingets partier har vedtaget en række ordninger, der er målrettet dansk kultur-, idræts- og foreningsliv. Der er siden marts etableret hjælpepakker på Kulturministeriets område for i alt knap 3,3 mia. kr. foruden de generelle kompensationsordninger i regi af Erhvervsministeriet, så som lønkompensation, kompensation for faste omkostninger og selvstændigordningen. 

Kulturministeriet har modtaget over 8.500 ansøgninger, og der er foretaget mere end 5.800 udbetalinger alene på Kulturministeriets område. 

Se overblikket her over Kulturministeriets hjælpepakker. 

Se yderligere om hjælpeordninger og søg kompensation

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16