MINISTERENS ARTIKLER OM kunstarterne

Læs kulturministerens artikler vedrørende kunstarterne: Arkitektur, kunsthåndværk og design, billedkunst, film, litteratur, musik eller scenekunst.

 • 19.04.2017 
  Nye anbefalinger for styring af større kulturprojekter

  I marts 2016 blev ”Udvalget om afholdelse af større kulturprojekter” nedsat med det formål at revidere Anbefalinger for god ledelse af større kulturprojekter fra 2006. Det skete bl.a. som opfølgning på Rigsrevisionens og Statsrevisorernes kritik af budgetoverskridelserne i forbindelse med afholdelsen af Eurovision Song Contest i København i 2014. Anbefalingerne fra udvalget foreligger nu.

 • 20.06.2016 
  Statens Museum for Kunst og Nationalmuseet får museumsråd

  Med bred politisk tilslutning etablerer Bertel Haarder nye rådgivende organer på Statens Museum for Kunst og Nationalmuseet. Det er muligt at indstille kandidater til de nye museumsråd.

 • 20.08.2015 
  Åbningstale ved Kulturmødet på Mors 2015

 • 10.06.2015 
  Thurston Moore tilknyttes Rytmisk Musikkonservatorium

  Rock-ikonet Thurston Moore er udnævnt til adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium (RMK) i København.

 • 26.05.2015 
  Grønne investeringer i kulturen

  Regeringen afsætter 59 millioner til energirenovering af Landbrugsmuseet, Det Kongelige Teater og Charlottenborg.

 • 20.05.2015 
  Første fælles vision for scenekunsten

  Kulturminister Marianne Jelved og en bredt sammensat kreds af aktører fra scenekunstmiljøet lancerer en fælles vision for udviklingen af scenekunstområdet. Det er første gang, der er lavet en sådan fælles vision for scenekunsten.

 • 19.05.2015 
  Presseinvitation: Kulturministeren lancerer ny vision for scenekunstområdet

  Onsdag den 20. maj kl. 10.30 holder kulturminister Marianne Jelved pressemøde i Kulturministeriet. Her vil hun offentliggøre den ny vision for Scenekunstområdet.

 • 18.05.2015 
  Børn får farvestrålende kuffert med bøger, film og kulturpas

  Kulturminister Marianne Jelved er med, når børnehavebørn og deres forældre den 20. maj 2015 kl. 16.30 bliver præsenteret for en ny kulturkuffert, der skal sikre alle børn uanset baggrund adgang til kunst og kultur. Det sker på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

 • 18.05.2015 
  12,8 mio. kr. til nye aktiviteter på danske museer

  51 museer modtager støtte fra Kulturministeriets strategiske udviklingspulje. Støtten spænder vidt fra udvikling af sprogundervisning over humor og satire i hovedstaden til museers aktive rolle i udvikling af kystturismen i det sydvestlige Jylland.

 • 18.05.2015 
  Ny musikhandlingsplan fordobler støtten til skabende musik

  Kulturminister Marianne Jelved lancerer i dag sin nye musikhandlingsplan ”Mere musik – fra en stærk fødekæde”. Planen styrker musikkens fødekæde ved at fordoble den tidligere musikhandlingsplans støtte til komponister og sangskrivere samt fokusere økonomisk på musikskolernes arbejde med børn og unge. Herudover opretholdes det høje bevillingsniveau fra den forrige plan.

RSS feed