Hvad kan man bruge databasen til?

Hvis du repræsenterer en begunstiget organisation

Hvis man som begunstiget organisation har et værk eller en lydoptagelse i sin samling og ønsker, at værket eller lydoptagelsen får status som forældreløst værk, kan man søge i databasen for at finde ud af, om en anden begunstiget organisation allerede har foretaget en omhyggelig søgning og gjort værket eller lydoptagelsen forældreløst. Hvis det er tilfældet, er det ikke nødvendigt at foretage endnu en omhyggelig søgning [og værket kan umiddelbart bruges.?]  

Hvis du er rettighedshaver til et forældreløst værk

Som rettighedshaver har du mulighed for at foretage en søgning i databasen, for at undersøge om netop dit værk eller din lydoptagelse har status som forældreløst værk.

Hvis dette er tilfældet kan du gøre krav på dine rettigheder.

Henvendelser fra en rettighedshaver om, at vedkommende er rettighedshaver til et forældreløst værk, skal sendes til den organisation, som benytter det forældreløse værk. Dette kan enten ske gennem databasen eller ved direkte kontakt til den organisation, som benytter det forældreløse værk.

Kulturministeriet er ikke den rette modtager af henvendelsen, da ministeriet blot fungerer som mellemled mellem den organisation, der benytter det forældreløse værk, og databasen.