100 lektiecaféer på bibliotekerne

Invitation til pressemøde hvor integrationsministeren og kulturministeren præsenterer nyt samarbejde for at styrke integrationen.

 

Bibliotekerne kan spille en vigtig rolle, når det gælder om at skabe et samfund med fællesskab mellem borgerne på tværs af forskelligheder, og hvor etniske minoriteter deltager aktivt på lige fod med andre borgere. Derfor indgår Kulturministeriet og Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration nu en samarbejdsaftale, der skal styrke bibliotekernes arbejde med integration.
 
Første resultat af aftalen er en ny støtteordning, hvor bibliotekerne kan søge penge til at oprette og drive lektiecaféer for tosprogede og andre interesserede børn. Målet er, at der i løbet af få år findes 100 lektiecaféer på landets folkebiblioteker. Lektiehjælpsordninger vil bidrage til at styrke dansk sprog hos tosprogede børn og medvirke til at flere etniske unge opnår tilfredsstillende skolekundskaber og fuldfører en uddannelse.
 
Kulturminister Brian Mikkelsen og integrationsminister Rikke Hvilshøj præsenterer samarbejdsaftalen om biblioteker og integration på et pressemøde:
 
Torsdag d. 9. november kl. 10 - 11
På Nørrebro Bibliotek, Bragesgade 8 B, 2200 København N.
 
På pressemødet deltager desuden børn, unge og lektiehjælpere fra Nørrebro Biblioteks lektiehjælpsordning. 

Yderligere oplysninger:

Bibliotekskonsulent Ann Poulsen eller specialkonsulent Inger Frydendahl, Biblioteksstyrelsen, tlf. 33 73 33 73.
Konsulent Nader Arian eller specialkonsulent Mark Bang Kjeldgaard, Integrationsministeriet, tlf. 33 92 33 80.
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Kulturministeriet, tlf. 33 92 35 98.