100.000 bøger skal deles ud til danskerne på Verdens Bogdag

Hvert år på Shakespeares fødselsdag 23. april bliver bogen hyldet på Verdens Bogdag. I 2015 bliver dagen også fejret herhjemme med Danmark Læser-dagen, der er et led i kulturminister Marianne Jelveds kampagne Danmark Læser.

På Danmark Læser-dagen 23. april 2015 vil der blive delt op mod 100.000 bøger ud til folk over hele landet. Bøger, som skal give danskerne gode læseoplevelser og få flere til at læse. Dagen er blevet til i et samarbejde med forlag, biblioteker og boghandlere over hele landet. 

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Når vi dykker ned i en bog, møder vi mennesker, der lever et andet liv end os selv. Vi får indsigt i andre menneskers oplevelser, holdninger, følelser og kulturer. Skønlitteraturen styrker vores fællesskab ved at give os en større forståelse for verden, os selv og hinanden. Det er det, man som boguddeler på Danmark Læser-dagen er med til at give videre”.


Til Danmark Læser-dagen skal der rekrutteres op mod 4.000 boguddelere blandt bogelskende danskere. Boguddelerne skal hver dele 25 bøger ud til mennesker i deres omgangskreds, der sjældent får læst skønlitteratur - på børnenes skole, til naboen, på arbejdspladsen, i idrætsklubben eller et helt femte sted.

Hør mere om dagen på Bogforum

Danmark Læser-dagen bliver lanceret på BogCafeen på Bogforum fredag 7. november kl. 18-19, hvor man kan opleve kulturministeren i samtale med sangerinde Szhirley, filminstruktør Anders Morgenthaler og børnebogsforfatter Rachel Röst, der har stiftet projektet Læs for Livet, som samler bøger til udsatte børn og unge. Alle tre er sammen med en række andre kendte danskere ambassadører for kampagnen.

Fakta om Danmark Læser-dagen

Alle forlag i Danmark inviteres til at indsende deres bud på skønlitterære titler, der skal deles ud på Danmark Læser-dagen. Fristen for indsendelse af titler er 1. december 2014. 

Et uvildigt panel udvælger herefter de fem titler. Indtil videre har 20 både små og store forlag sagt ja til samarbejdet. Herunder Gyldendal, Politikens Forlag, Lindhardt og Ringhof, Rosinante, People’s Press, Modtryk, C&K, Klim, Bechs Forlag, EC Edition og BookBooks. Over 350 biblioteker og boghandlere har desuden meldt sig som afhentningssteder og til at hjælpe med rekruttering af boguddelerne.


Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf. 22 76 51 16