14 kommuner udpeget til modelforsøg om børnekultur

Børnekulturens Netværk har udpeget 14 kommuner til at deltage i modelforsøget ”Børnekultur i kommunen – nye veje og metoder i arbejdet med børn, kultur og fritid.”

Kommunerne skal nu sammen med Netværket formulere endelige rammer for deres projekter til glæde for danske børn.
 
De 14 kommuner er: Brønderslev, Frederiksberg, Frederikssund, Guldborgsund, Helsingør, Herlev, Høje-Taastrup, Køge, Odsherred, Silkeborg, Varde, Viborg, Vordingborg og Århus.
 
Brian Mikkelsen udtaler:
”Jeg er glad for, at så mange kommuner har vist interesse for at være med i modelkommuneforsøget, som jeg forventer mig meget af. Jeg er sikker på, at de 14 kommuner vil udvikle mange spændende projekter, der kan bibringe os mere viden om, hvordan man arbejder med børnekultur.”
 
Desuden er 20 kommuner blevet inviteret til at deltage som følgekommuner. Modelkommunerne er egentlige projektdeltagere, følgekommunerne vil kunne få del i de indhøstede erfaringer og indgå i udviklingsnetværk på børnekulturområdet.
 
Modelforsøgene afvikles fra juni 2007 til juni 2009. Børnekulturens Netværk har afsat 4,0 millioner kroner til at støtte aktiviteter i kommunerne over de to år samt 400.000 kroner til møder og kurser for de deltagende kommuner i samme periode.

Læs yderligere oplysninger her (pdf)
 
Yderligere oplysninger:
Benedicte Helvad tlf. 3373 3375
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 3392 3598