16.415 timers bibliotek om ugen

Danmarks Statistik har offentliggjort årets folkebiblioteksstatistik, som viser rig mulighed for at få fingre i bøgerne på landets biblioteker.

Over 36 mio. besøg om året og 16.415 timers åbent om ugen. Folkebibliotekerne holder 23 % mere åbnet end, viser årets folkebiblioteksstatistik fra Danmarks Statistik.

Udover de traditionelle betjente biblioteker findes der i Danmark 67 såkaldt ’åbne biblioteker’, som har udvidede åbningstider og selvbetjening. Tilsammen holder landets biblioteker åbent 16.415 timer om ugen, og her låner danskerne stadig masser af bøger. Men årets statistik bekræfter også den udvikling, som bibliotekerne er i gang med:

”Statistikken bekræfter den pågående omstilling af bibliotekerne, hvor udlånet af bøger falder en lille smule, mens besøgstallet stiger en lille smule, og benyttelsen af elektroniske ressourcer stiger rigtig meget” fortæller Jens Thorhauge, direktør i Styrelsen for bibliotek og medier.

Brugen af elektroniske ressourcer er vokset med over 50 % fra 2009 til 2010. I alt har bibliotekerne registreret 11.178.757 downloads i 2010.

Læs mere om årets folkebiblioteksstatistik hos Styrelsen for Bibliotek og Medier.

Se alle tallene i Statistikbanken.