20 MIO. KR. TIL MERE PUBLIC SERVICE

Regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance, der står bag den mediepolitiske aftale for 2007-2010, har besluttet at give 20 millioner kroner af licensmidlerne til Public Service-Puljen.

Det fremgår af den tillægsaftale til medieaftalen om udvikling af radiomarkedet, som medieaftalekredsen netop har indgået.
 
Pengene kommer oven i de 75 millioner kroner, som Public Service-Puljen ifølge medieaftalen fik til uddeling over 4 år til produktion af dansk drama og tv-dokumentarprogrammer til kommercielle tv-stationer.
 
Kulturminister Carina Christensen siger:
”Jeg er rigtig glad for, at det er muligt at øge Public Service-Puljen. Det har jo vist sig at være en stor succes at støtte de kommercielle tv-stationer i at sende danskproduceret drama og dokumentarprogrammer.”
 
Public Service-Puljen administreres af Det Danske Filminstitut, som i april i en statusrapport for 2008 har beskrevet ordningen som en stor succes. Filminstituttet pegede samtidig på, at der var behov for flere penge, hvis de krav, der synes at være i markedet for kvalificeret dansk public service på de kommercielle stationer, skal imødekommes.
 
 
Yderligere oplysninger:
Direktør Henrik Bo Nielsen, Det Danske Filminstitut, tlf.: 33 74 34 00
Specialkonsulent Vibeke G. Petersen, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 98 14
Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 24 69 64 21