2,27 mio. kr. til kulturprojekter i Roskilde Amt

Kulturminister Brian Mikkelsen har besluttet at tildele 2.270.000 kr. af Provinspuljen som tilskud til tre projekter i Roskilde Amt, som synliggør og styrker regionens identitet yderligere.

Det drejer sig om:

     

  • Tilskud til ungdomskultursekretariat og til ungdomskulturfestival som led i oprettelsen af Kulturtapperiet, et moderne og eksperimenterende sted, der skal styrke ungdomskulturen i amtet. Projektet modtager 430.000 kr. i støtte.
  • Tilskud til udstillingen Himmel og Hav, der tager udgangspunkt i nordisk mytologi og børnelitteratur. Udstillingen er et pilotprojekt, hvis endemål er den permanente etablering af projektet ”Den Syvende Himmel i Køge”. Projektet modtager 1.000.000 kr. i støtte.
  • Tilskud til Det rullende børnekulturhus, hvor en bus skal sikre, at alle børn og unge i regionen får kulturoplevelser af højeste karat inden for en bred vifte af kunstarter. Projektet modtager 840.000 kr. i støtte.

Brian Mikkelsen udtaler i den forbindelse:

”Projekterne vidner om, at regionen har en bevidsthed om værdien af at støtte den kulturelle identitet gennem børne- og ungdomsprojekter. Jeg er glad for at kunne yde et bidrag til tre af regionens spændende og ambitiøse kulturelle initiativer til glæde for børn og unge”.
 
Provinspuljen blev oprettet i 2002 for en 4-årig periode med henblik på at styrke og synliggøre kulturlivet uden for hovedstaden yderligere. For de første tre år er der afsat i alt 60 mio. kr. til formålet.
 
Læs mere om projekterne

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 3392 3598/2469 6435