2.710.000 kr. fra Puljen til kultur i hele landet til projekter i Jylland

Kulturminister Brian Mikkelsen har besluttet at støtte tre kulturprojekter i Jylland med midler fra Puljen til kultur i hele landet:

     

  • 90.000 kr. til etableringen Dansk Guitar Center Syd/Guitar Event Syd i Vejle. I november måned afholdes der en større guitar event med deltagelse af internationale klassiske guitarensembler.
  • 250.000 kr. til Foreningen Keller – afholdelsen af Videobiennalen MachineRAUM i Vejle.
  • 2.370.000 kr. til Den Jyske Sinfonietta i Silkeborg til projektet Alle Tiders Musik – en landsdækkende turné med klassisk musik, hvor der gås nye veje i udviklingen af den klassiske koncertform.

Brian Mikkelsen udtaler:

”Jeg er meget glad for at kunne støtte tre så enestående og spændende projekter som Dansk Guitar Event Syd, MachineRAUM og Alle Tiders Musik. Puljen til kultur i hele landet gør det muligt at yde støtte til innovative og kreative projekter. Jeg synes, at det er utrolig positivt at se, hvordan Kulturministeriet har været med til at øge de kulturelle tilbud overalt i landet.”
 
Puljen til kultur i hele landet støtter nyskabende og eksemplariske projekter i hele landet. Der uddeles 24 mio. kr. om året, en stor del af midlerne gennem kulturaftaler mellem Kulturministeriet og klynger af kommuner.

Yderligere oplysninger:

Oplysninger om de støttede projekter kan fås ved henvendelse til:
kommunikationsmedarbejder Karen Dyssel, tlf. 33 92 29 92, eller
kontorchef Per Voetmann, tlf. 33 95 45 62.