310.000 KRONER TIL FORFATTERSPORET I SILKEBORG

Den kreative skole i Silkeborg og Silkeborg bibliotek sætter nu gang i aktiviteter der vil give børn og unge kompetencer til at formidle deres egne fiktive fortællinger.

Projektet hedder Forfattersporet og opfordrer børn og unge til at arbejde på forskellige måder at formidle deres egne fortællinger på. Det kan eksempelvis være i form af manuskriptet til en film, stroferne til en sang eller sms-romaner. Derudover får de unge mulighed for at møde forfattere og blive inspireret til at arbejde med fortællingen.
 
Kulturminister Carina Christensen støtter projektet med 310.000 kr. og udtaler:
”Vi skal vække de unges lyst til at læse og skrive, fordi litteraturens verden kan give de unge adgang til mange gode oplevelser. Forfattersporet giver børn og unge mulighed for at udtrykke sig igennem alternative genrer, som eksempelvis sms-romanen. Det syntes jeg er spændende, fordi det på en helt ny måde viser børn og unge de mange potentialer der findes i litteraturens verden.”
 
Forfattersporet er ét ud af de ti nye projekter for børn og unge, som støttes af Regeringens kampagne Læselyst. En kampagne som har fokus på at gøre det sjovt for børn og unge at skrive og læse. Kampagnen sker som led i det Læselystprogram, som Kulturministeriet, Undervisningsministeriet og Velfærdsministeriet er fælles om i 2008-2010.
Der uddeles 2 mio. kr., som fordeles mellem de forskellige litterære projekter for unge og læselystaktiviteter for skolebørn.

Yderligere oplysninger
Pressechef Martin Skovmand, tlf.: 33 92 35 98