4.000 frivillige deler bøger ud i alle kroge af landet på Verdens Bogdag

Nu er de 4.000 bogelskende borgere, der skal dele 100.000 bøger ud over hele landet den 23. april 2015, fundet.

Grafen herover viser, hvordan antallet af boguddelere er fordelt på regionerne set i forhold til befolkningstallet. 

Interessen for at blive boguddeler på Danmark Læser Dagen 23. april 2015 har været overvældende. I alt har 6.000 borgere ansøgt om at blive boguddeler, når Verdens Bogdag for første gang fejres herhjemme, som en del af kulturminister Marianne Jelveds store læsekampagne Danmark Læser.

Til at dele de 100.000 bøger er der nu udvalgt 4.000 boguddelere fra alle dele af landet, Færøerne og Grønland, som skal dele bøgerne ud til de borgere, der sjældent får læst. Boguddelerne har været meget opfindsomme, når det gælder steder at dele ud. Bøgerne vil blandt andet blive delt ud på arbejdspladser, hospitaler, skoler, fængsler, krisecentre, sportsklubber, plejehjem, på boreplatforme og i toget.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Jeg er meget glad over, at så mange har meldt sig som boguddelere på Danmark Læser Dagen, så de gode læseoplevelser kan komme ud i alle kroge af landet. Boguddelernes indsats betyder, at rigtig mange mennesker får lov at opleve det unikke, litteraturen giver os. Nemlig muligheden for at dykke ned i andre menneskers liv og mulighed for at tænke efter og reflektere over vores oplevelse. Det er med til at åbne verden for os og gøre os klogere på mennesker og andre forhold, end dem man lige selv lever i. Måske kan man også blive klogere på sig selv".

danmarklaeser.dk kan man se et interaktivt kort, der viser, hvor der er god mulighed for at møde de frivillige boguddelere i samtlige 98 kommuner. Modtagerne af bøgerne opfordres til at lade bøgerne ”vandre” og give bogen videre, når de selv har læst den. Så selvom man ikke er en af de heldige, der får en bog på Danmark Læser Dagen, så kan det ske på et senere tidspunkt.

De fem bøger, som skal deles ud i 100.000 eksemplarer i alt er:

  • ”Bavian” af Naja Marie Aidt
  • ”Drager over Kabul” af Morten Hesseldahl
  • ”Den Sønderjyske Farm” af Erling Jepsen
  • ”Og sådan blev det” af Maren Uthaug
  • "Hævn” af Robert Zola Christensen

For dem, som ikke er blevet valgt som boguddelere eller ikke har nået at melde sig, er det stadig muligt at dele gode læseoplevelse ud den 23. april. Der er nemlig blevet lavet 75.000 postkort, som er prydet af forsiderne på de fem Danmark Læser titler. I dagene op til Danmark Læser Dagen, vil man på landets hovedbiblioteker kunne afhente postkortene, som har links til e- og lydbogsversioner af de fem titler. Så kom gerne forbi og hent en stak til dig selv, dine venner, kolleger, naboer eller andre, du synes fortjener en god digital læseoplevelse.

Yderligere information:

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.:26 76 51 16