48 kommuner vil være læsekommuner

Halvdelen af landets kommuner har kastet sig ind kampen om at blive valgt til landets bedste læsekommune i forbindelse med kulturminister Marianne Jelveds initiativ ”Danmark Læser”.

Kulturministeriet har modtaget ikke færre end 48 ansøgninger fra kommuner over hele landet med forslag til projekter, der skal give danskerne lyst til at læse mere.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Jeg er meget imponeret over kommunernes engagement i Danmark Læser. Læsning styrker vores fællesskab og er med til at give os en demokratisk dannelse, og derfor er det en fælles opgave at give flere danskere lyst til at læse mere. Kommunerne er rammen om lokale fællesskaber, og derfor er de det naturlige omdrejningspunkt, når virksomheder, foreninger og offentlige instanser skal samarbejde. Derfor er jeg også glad for, at så mange har budt ind".

Stor opfindsomhed

De mange ansøgninger bliver lige nu gennemgået af den fem mand store dommerkomité med programchef på Radio24syv Mikael Bertelsen i spidsen. I første omgang skal dommerkomitéen udpege 12 læsekommuner, der vil få penge af Kulturministeriet til deres projekter.

De 12 udvalgte kommuner får del i de 20 millioner kroner, som kulturminister Marianne Jelved har afsat til ”Danmark Læser”. I maj 2015 kårer dommerkomiteen Danmarks bedste læsekommune.

Læs mere om Danmark Læser på initiativets egen hjemmeside

Læs pressemeddelelse om dommerkomitéen