6,1 MIO. KR. TIL NY KULTURAFTALE

Kulturminister Carina Christensen underskriver i dag en ny 3-årig kulturaftale med Kulturregion Østjysk Vækstbånd.

 

Aftalen rummer en række udviklingsprojekter, som er med til at give Østjysk Vækst-bånd et endnu mere sprudlende og rigt kulturliv: Bliv beriget af Cobrakunst på nye måder, tag på vandretur langs Gudenåen, mens du lytter til kulturelle fortællinger, hold øje med fremtidens bibliotek og meget mere.

Aftalen gælder for 2009 – 2011, og Kulturministeriet støtter udviklingsprojekterne i aftalen med i alt 6,1 mio. kr. i perioden.

Kulturminister Carina Christensen siger:
”Kulturaftaler handler om at arbejde på tværs af kommunegrænser og øge dialogen mellem kommuner og Kulturministeriet til gavn for kulturlivet i hele landet. Det er meget vigtigt at støtte udviklingen af kulturen i alle områder af Danmark. Med kulturaftalen er der sat en række perspektivrige projekter i gang i de fire kommuner, som indgår aftalen. Jeg er sikker på, at de mange initiativer vil være til glæde for dem, der bor og arbejder i området, og for de turister og andre besøgende, der gæster kulturregionen.”

Kulturregionen består af de fire kommuner Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg. Kommunerne er gået sammen for i fællesskab med Kulturministeriet at prioritere kulturlivet med en målrettet satsning på kulturelle styrkepositioner i området. 
 
Læs mere om kulturaftalen
 
Hent kulturaftalen (pdf)

Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 98
Kontorchef Per Voetmann, Kulturministeriet, tlf.: 40 46 34 26