65 mio. kr. til stor fejring af H.C. Andersen

I 2005 er det 200 år siden, at den verdensberømte eventyrforfatter H.C. Andersen blev født. Det fejres med en lang række arrangementer og markeringer i hele landet.

Den store begivenhed har et budget på op til 200 mio. kr. og bliver finansieret i et historisk samarbejde mellem private og offentlige bidragydere – og med Kulturministeriet som en af de absolut største bidragydere. Kulturminister Brian Mikkelsen har således valgt at støtte det store projekt med 65 mio. kr. ud af det samlede budget på op til 200 mio. kr. Bidraget gives for at hylde den person, der mere end nogen anden har haft indflydelse på dansk kultur og danskernes fælles historie.

”H.C. Andersens eventyrlige stemme er med til at placere Danmark på litteraturens verdenskort. I dag, i morgen, om 100 år. Han minder os om, at selv voksne er børn. Han udstiller os – men han gør det kærligt. Derfor skal han og hans kunst fejres med manér”, udtaler kulturminister Brian Mikkelsen.

Bidraget på 65 mio. kr. bevilges over seks år – 2001 til 2006 – via tips- og lottopuljen. Udover Kulturministeriet er der støtte fra Økonomi- og Erhvervsministeriet, Fyns Amt, Odense Kommune samt hovedsponsoren Bikubenfonden. Og netop samspillet med en privat sponsor er ifølge kulturministeren et bevis på regeringens ønske om større samarbejde mellem kulturliv og erhvervsliv.

”Det er en stor glæde at samarbejde med en privat investor, der har mod til og interesse for at støtte dansk kultur i så stort format. Projektet bygger bro mellem kultur og erhverv – og mellem kunst og publikum,” udtaler kulturministeren.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Jakob Høyer: 3392 3598
Specialkonsulent Helvinn Høst: 3392 3524