7 breddeidrætskommuner udvalgt

Kulturminister Carina Christensen og Nordea-fonden har i dag udvalgt 7 kommuner til breddeidrætskommuner.

De skal i de kommende 2 år følge op på de 42 forslag, som Breddeidrætsudvalget fremlagde tidligere i år. Det er første gang nogensinde, at vi i Danmark får breddeidrætskommuner. De udvalgte breddeidrætskommuner er: 

Ålborg, Viborg, Varde, Faaborg-Midtfyn, Gentofte, Køge og Slagelse

De 7 kommuner deler den pulje på i alt 20 mio. kr., som Kulturministeriet og Nordea-fonden har udbudt til formålet. Kommunerne yder en betydelig medfinansiering og vil i de kommende to år sætte en lang række spændende initiativer i gang, der skal fremme breddeidrætten i Danmark. Ordningen løber fra d. 1. januar 2010 til d. 31. december 2011.
 
Kulturminister Carina Christensen siger:
"Mit mål er at få flere danskere til at dyrke mere motion. Derfor glæder det mig meget, at så mange kommuner har taget udfordringen op med at følge op på breddeidrætsudvalgets anbefalinger – og det med så mange gode og iderige projektforslag. Det viser, at der over hele landet er en kolossal interesse hos kommunerne for at skabe idrætsmuligheder for hele befolkningen. Med projekterne i de 7 breddeidrætskommuner får vi værdifuld viden, som alle landets kommuner kan bygge videre på."
 
Formand for Nordea-fondens bestyrelse Mogens Hugo siger:
"Nordea-fondens formål er at støtte aktiviteter, der fremmer gode liv, og vi tror på, at de 7 breddeidrætskommuner vil løfte breddeidrætten i Danmark, så flere mennesker begynder at motionere. Vi er især glade for at se bredden i aktiviteterne. Der er både aktiviteter for både børn og voksne og for de grupper, der normalt ikke dyrker meget idræt."
 
Valget af de 7 breddeidrætskommuner er truffet på baggrund af bl.a. indstilling fra en faglig følgegruppe bestående af direktør Torben Frölich, Lokale- og Anlægsfonden (formand), fitness-ekspert Janne Risbjerg Andreasen, professor Bjarne Ibsen, Syddansk Universitet, og professor Else Trangbæk, Københavns Universitet. Hele 36 af landets kommuner har ansøgt om at blive breddeidrætskommuner.
 
Læs mere om puljen og de 7 breddeidrætskommuner
 
Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 24 69 64 21
Projektchef Jon Gerner, Nordea-fonden, tlf.: 33 33 54 80