9 mio. kr. til nye aktiviteter på danske museer

39 danske museer modtager støtte fra Kulturministeriets strategiske udviklingspulje. Styrket samarbejde mellem museer og skoler betyder, at børn og unge over hele landet får bedre mulighed for at møde kultur og tilegne sig ny viden.

Storm P. Museet på Frederiksberg og kunstmuseerne i Ribe og Sorø indleder et samarbejde med kulturskoler og folkeskoler, der skal styrke undervisningen i billedkunst. I Aarhus gentænker Kvindemuseet og Naturhistorisk Museum seksualundervisningen i folkeskolen, så skoleelever får nye muligheder for at tale om et svært emne. Samtidig er 12 museer, 12 kommuner og 12 skoler gået sammen på tværs af Danmark for at udvikle modeller, hvor museerne fremover indgår som led i folkeskolereformen.

Sådan lyder 3 af de i alt 32 projekter på museerne, der har modtaget støtte fra Kulturministeriets 5 puljer til strategisk udvikling af museerne.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”De danske museer yder et vigtigt bidrag til Danmarks sociale og kulturelle udvikling. Jeg er særligt glad for, at museerne i mange af projekterne har sat børn og unges møde med kunsten og med kulturen i centrum, og at museerne i høj grad lægger op til et tættere samarbejde med uddannelsessektoren. Jeg er overbevist om at museerne og skolerne i fællesskab kan finde nye veje til at gøre børn og unge til aktive medspillere i vores fælles samfund.”

Læs mere om de støttede projekter på Kulturstyrelsens hjemmeside

Læs mere om de forskellige puljer på Kulturstyrelsens hjemmeside 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriet pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16