9 nye projekter fejrer genforeningsjubilæum

I 2020 er det 100 år siden, Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Det skal markeres i hele landet, og derfor uddeler Kulturministeriet og Folketinget nu 2 mio. kr. til en lang række aktiviteter: Udstillinger, foredrag, litteraturformidling og musikalske opførelser over hele landet er blandt de støttede aktiviteter, der skal sikre, at genforeningen bliver fejret med manér.

Kulturminister Rasmus Prehn siger:

”Genforeningen er en vigtig del af vores historie, ikke bare i grænseområdet, men i hele landet. Med de ni nye projekter bliver der sat en flot række skibe i søen, der alle hver især vil bidrage til, at genforeningen kan blive markeret og fejret i alle dele af landet. Jeg glæder mig over, at det samlede katalog nu indeholder aktiviteter, der er relevante for både unge og gamle i hele landet med blandt andet undervisningsmaterialer, en interaktiv udstilling og en række musikalske, samskabende og visuelle formidlingsaktiviteter.”

De ni projekter, der er støttet, bidrager tilsammen med, at mange forskellige aspekter af genforeningen bliver belyst gennem en bred vifte af formidlingsformer. De støttede projekter fokuserer blandt andet på det gode naboskab til Slesvig-Holsten og Tyskland med grænseoverskridende aktiviteter, og på samarbejdet mellem institutioner og aktører, der sikrer, at markeringen af genforeningsjubilæet bliver en folkelig og vedkommende begivenhed for borgere i Danmark.

Hent oversigten over alle aktiviteterne.

Baggrund

Kulturministeriet og Folketinget har oprettet en pulje til genforeningsprojekter, der kan være med til at markere genforeningsjubilæet i 2020. I 2018 blev den første ansøgningsrunde gennemført, som mundede ud i 6 mio. kr. til i 18 konkrete projekter.

Læs mere om de 18 projekter.

Nu er der gennemført en ny ansøgningsrunde i 2019. Der er lagt vægt på, at projekterne bidrager til den nationale markering af genforeningsjubilæet 2020 med folkelige og festlige formidlingsaktiviteter, som skal sikre, at markeringen af genforeningsjubilæet gøres relevant for borgere i hele landet.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16