Ny formand for Sydslesvigudvalget

Kulturminister Joy Mogensen har udnævnt Enhedslistens Christian Juhl til ny formand for Folketingets Sydslesvigudvalg.

Sydslesvigudvalget fungerer som bindeled mellem Folketinget og det danske mindretal i Sydslesvig. Christian Juhl (Ø) afløser Anni Matthiesen (V), der fortsætter som menigt medlem af udvalget.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Sydslesvigudvalgets rolle som det officielle bindeled mellem Folketinget og mindretallet er af stor betydning, og derfor er jeg meget tilfreds med, at det er Christian Juhl, der nu bliver formand. Han har i mange år udvist et stort engagement og har et indgående kendskab til forholdene i Sydslesvig og til Sydslesvigudvalgets arbejde.”

Sydslesvigudvalgets nye formand Christian Juhl siger:

”Jeg glæder mig til arbejdet. Mindretalsarbejdet er både vigtigt og udfordrende, og der er altid nye opgaver og debatter at tage del i.

Jeg er sikker på at vores udvalg, der er udvidet til syv personer, vil gøre vores yderste til fordel for mindretallets mange organisationer i Sydslesvig. Vi får travlt i 2020, hvor vi er med til at markere 100-året for grænsedragningen mellem Tyskland og Danmark, og den senere sikring af rettigheder for både det danske og det tyske mindretal.

Jeg håber, at aktiviteterne i 100-året også vil inspirere andre lande til at sikre rettigheder for de mindretal, der i dag undertrykkes og diskrimineres”.

Om Christian Juhl:

Christian Juhl har været folketingsmedlem for Enhedslisten i Sjællands Storkreds siden 2011. Foruden at være formand for Sydslesvigudvalget er Christian Juhl medlem af Kontaktudvalget for det tyske mindretal, og medlem af Nordisk Råd. Han er desuden ordfører for udviklingsbistand og arbejdsmiljø.

Yderligere oplysninger:

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16

Christian Juhl: 61 62 50 98