Alle public service-programmer ud digitalt

I løbet af få år vil alle seere med en almindelig antenne og digitalt modtageudstyr kunne modtage public service-programmerne DR1, DR2 og TV 2 (med regionale udsendelser) i digital form.

 

Det er resultatet af den tillægsaftale om jordbaseret digitalt tv, som partierne bag medieaftalen for 2002-2006 (regeringen og Dansk Folkeparti) har indgået i denne uge.

Oprindeligt havde partierne sigtet mod, at det digitale jordbaserede tv (DTT) skulle introduceres efter en mere omfattende model, hvor et større antal sendemuligheder skulle udbydes til en operatør, som på forretningsmæssige vilkår skulle drive en DTT-platform. I tillægsaftalen er det imidlertid nu slået fast, at det i første omgang kun bliver public service-programmerne, der udsendes via det digitale net. Udsendelsen skal ske ukrypteret.

Public service-stationerne skal samarbejde om at opbygge det digitale sendenet og om at administrere sendekapaciteten. De er desuden forpligtet til at udvikle digitale programmer og nye digitale tjenester som for eksempel avanceret tekst-tv og tegnsprogstolkning.

Programmerne vil kunne modtages på fjernsyn med almindelig antenne, der dog skal suppleres med digitalt modtageudstyr. Det kan f.eks. være en digital set-top boks.

Kulturminister Brian Mikkelsen siger:

”Efter mange års overvejelser kan vi nu endelig begynde overgangen til digitalt tv. Jeg synes, vi har fundet en fornuftig måde at introducere digitalt tv til alle danskere på – erfaringerne fra udlandet tyder ikke på, at der lige nu er økonomisk grundlag for at etablere en større kommerciel DTT-platform. Jeg er særligt glad for, at det på denne måde nu også bliver muligt for alle at modtage DR2 digitalt med en almindelig antenne.”

Yderligere oplysninger:

Specialkonsulent Lene Gelting, tlf.: 3392 9804

Hent tillægsaftalen