Anne Bjerrekær bliver ny direktør for Det Grønne Museum

Kulturminister Mette Bock ansætter Anne Bjerrekær som ny direktør for Det Grønne Museum i Djursland. Det Grønne Museum blev etableret ved en fusion af Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum d. 1. januar 2017.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Med Anne Bjerrekær får Det Grønne Museum en direktør, der har stor og solid viden med museumsdrift, og som bringer mange års erfaring med sig i arbejdet med at opbygge det ny museum.

Jeg er sikker på, at Anne Bjerrekær er den rette til at gøre Det Grønne Museum til førende i Danmark til at fortælle historien om jagten, skoven og landbruget. Jeg vil samtidig gerne takke afgående direktør for Det Grønne Museum Peter Bavnshøj for hans store indsats for museet i de forgangne 18 år.”

Anne Bjerrekær, kommende direktør for Det Grønne Museum, siger:

”Jeg blev meget, meget glad, da jeg hørte, at jeg var valgt til at stå i spidsen for Det Grønne Museum fremover, og jeg glæder mig i samme målestok, som et lille barn glæder sig til juleaften.

Det Grønne Museum varetager nogle meget vigtige og helt essentielle områder inden for Danmarkshistorien, og museet har desuden dygtige og engagerede medarbejdere og frivillige. Oven i det er det tilmed placeret i de smukkeste rammer, som kun få museer kan hamle op med. For mig er et godt museum viden, forundring og oplevelse, der går hånd i hånd, og det er den museumsoplevelse, jeg gerne vil stå i spidsen for. Hvad mere kan man ønske sig som museumsdirektør?”

Anne Bjerrekær er 55 år og uddannet som cand.phil. i forhistorisk arkæologi ved Århus Universitet. Hun er i øjeblikket direktør for Horsens Museum.

Anne Bjerrekær tiltræder stillingen som direktør for Det Grønne Museum den 1. januar 2018. Peter Bavnshøj har efter eget ønske valgt at fortsætte på museet i en stilling som inspektør.

Det Grønne Museum blev ved en fusion etableret d. 1. januar 2017 som et nyt statsligt museum og beskæftiger sig med menneskers brug af landskabet i et historisk perspektiv i forhold til museets ansvarsområde, som dækker jagten, skoven, landbruget og maden.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16

Direktør Anne Bjerrekær, tlf.: 20 80 12 78