Anni Matthiesen er ny formand for Sydslesvigudvalget

Kulturminister Mette Bock har udnævnt Venstres medlem af Folketinget Anni Matthiesen til ny formand for Folketingets Sydslesvigudvalg, der virker som bindeled mellem Folketinget og det danske mindretal i Sydslesvig. Hun afløser Kim Andersen, der d. 1. september 2017 tiltrådte stillingen som generalkonsul i Flensborg.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Jeg ser meget frem til samarbejdet med Anni Matthiesen. Sydslesvigudvalget spiller en afgørende rolle i Danmarks støtte til mindretallet i Sydslesvig, og derfor er det vigtigt, at udvalget igen har fået en formand med kendskab til mindretallet og med stor veneration for det dansk-tyske grænseland. Der ligger mange store opgaver foran os, blandt andet planlægningen af fejringen af Genforeningsjubilæet i 2020. Her er jeg overbevist om, at Anni Matthiesen og udvalgets øvrige medlemmer bliver vigtige medspillere”.

Sydslesvigudvalgets nye formand Anni Matthiesen siger:

”Jeg er meget glad for, at kulturministeren har peget på mig som ny formand. At bevare den tætte kontakt mellem det danske mindretal og Folketinget er en meget vigtig opgave. Jeg ser frem til samarbejdet med mine folketingskollegaer i udvalget og ikke mindst til at få lov til at arbejde tæt sammen med de danske foreninger og organisationer i Sydslesvig”.

Anni Matthiesen er født 8. februar 1964 i Faaborg, og har været folketingsmedlem for Venstre i Sydjyllands Storkreds siden 15. september 2011.

Foruden at være formand for Sydslesvigudvalget er Anni Matthiesen medlem af Kontaktudvalget for det tyske mindretal, ligesom hun bl.a. er Venstres børneordfører og undervisningsordfører.

Læs mere om Sydslesvigudvalget på www.sydslesvigudvalget.dk

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16