Anti Doping Prisen til body building

Imponerende personligt mod og vedholdende styrke til at gå op imod en dybt rodfæstet tradition for at omgå dopingreglerne.

Det er baggrunden for uddelingen af Anti Doping Prisen 2003, som kulturminister Brian Mikkelsen overrækker ved et arrangement i Kulturministeriet i dag, torsdag den 11. marts. Prisen for en enestående indsats i bekæmpelsen af doping går i år til formanden for Dansk Body Buildings Forbund Mona H. Gudjonsson.

Gennem flere år har Mona Gudjonsson fra sin centrale position i dansk body building stædigt holdt fast i, at deltagerne i Danmarksmesterskaberne i bodybuilding skal dopingtestes – også uden for konkurrence. Konsekvensen af denne kontrolpolitik har været, at 8 deltagere ved mesterskaberne i 2003 fik frataget deres medaljer. Det er ikke før set indenfor nogen idrætsgren i Danmark.

Kulturminister Brian Mikkelsen glæder sig over, at overrække prisen til én, der i helt usædvanlig grad – og med væsentlige omkostninger – har sat sig for at rette op på en idrætsgren, der i mange år har lidt under at være forbundet med massivt brug af anabole steroider:

”Det er af uvurderlig betydning, at vi i dansk idræt har en idealist, som stædigt tror på, at body building kan dyrkes uden brug hormoner. Mona Gudjonssons overbevisning kan være med til at flytte bjerge og beskytte fremtidens unge bodybuildere. En sådan indsats er altafgørende i den samlede kamp mod den doping, der kan ødelægge idrætten for både udøverne og publikum. Denne pris hædrer det gode arbejde,” udtaler kulturministeren.

Yderligere oplysninger:

Martin Østergaard-Nielsen, pressechef i Kulturministeriet, 3392 3598
Peter Navntoft, fuldmægtig i Kulturministeriet, 3392 9827