Arbejdsgruppe skal kortlægge Danmarks internationale idrætspolitik

Kulturministeren nedsætter en arbejdsgruppe, der skal kortlægge danske indsatser, som understøtter, fremmer og beskytter idrættens integritet internationalt.

I den senere tid har der været sager i flere internationale idrætsorganisationer om bl.a. korruption, matchfixing og systematisk brug af doping, hvilket ikke kun stiller de pågældende idrætsorganisationer i et dårligt lys, men også bidrager til at underminere hele idrættens integritet.

Kulturminister Bertel Haarder siger:

”Idrættens omdømme bliver konstant udfordret – både fodbold, cykling og atletik har på det seneste været ramt af dårlige sager. Danmark har mange aktører blandt fortalerne for mere åbenhed, demokrati og ansvarlig ledelse i de internationale idrætsorganisationer. Derfor er der brug for en arbejdsgruppe, der kan kortlægge de danske initiativer, som bidrager til at stå på vagt for idrættens integritet internationalt.” 

Om arbejdsgruppen:

I arbejdsgruppen deltager et bredt udsnit af organisationer i dansk idræt, herunder Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Handicap Idræts-Forbund, Team Danmark, Sport Event Denmark, Anti Doping Danmark, Idrættens Analyseinstitut/Play the Game, ISCA, Cross Cultures Project Association, Aktivkomiteen, Danske Elitesportsudøveres Forening, Spillerforeningen og Håndbold Spiller Foreningen, foruden Kulturministeriet, der fungerer som formand og sekretariat for arbejdsgruppen.

Arbejdsgruppen påbegynder sit arbejde i foråret 2016 og forventes at afslutte sit arbejde i efteråret 2016.

Læs kommissorium for arbejdsgruppen her

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16