Bandakademi bliver Nationalt Opdrag

Kulturminister Uffe Elbæk udvider støtten i kulturaftalen med de otte kommuner i Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Samtidig tildeles kulturregionens Bandakademi et Nationalt Opdrag for indsatsen over for nye bands og solister.

Kulturminister Uffe Elbæk siger:

”Jeg meget glad for, at vi styrker vækstlaget inden for den rytmiske musik ved at yde støtte til kulturregionens Bandakademi i Roskilde, så nye bands og solister bliver bedre i stand til at skabe en forretning. Det er vigtigt at skabe nye job, ikke mindst i den kreative sektor. Bandakademiet er så godt et initiativ, at også andre kan lære af kulturregionens erfaringer igennem et Nationalt Opdrag.”  

Kulturregion Midt- og Vestsjælland

Kulturregion Midt- og Vestsjælland består af et samarbejde mellem kommunerne Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Sorø. Kulturministeriet indgik i 2011 en ny kulturaftale med Kulturregion Midt- og Vestsjælland for perioden 2011-14. Med den nye udvidelse af aftalen med støtte til to projekter på i alt 2,3 mio. kr. yder staten en samlet udviklingsstøtte til aftalens indsatsområder på 6,2 mio. kr. 

Nationalt Opdrag

Ud over den nye statslige støtte bliver Bandakademiet tildelt status som Nationalt Opdrag, da initiativet er af særlig høj kvalitet og af national interesse. Derved får akademiet i resten af aftaleperioden mulighed for at videreudvikle akademiets særlige kompetencer og til gengæld videreformidle den opnåede viden til andre dele af landet. 

Læs mere om de nye aktiviteter i aftalen og mere om Nationale Opdrag

Læs mere om kulturaftalen for Kulturregion Midt- og Vestsjælland, og hent hele aftalen

     

     

Yderligere oplysninger

Pressechef Astrid Haug
Kulturministeriet, tlf.: 25 47 21 07 

Kultur- og Fritidschef Eva Ormstrup
Kulturregionens sekretariat, tlf.: 24 98 97 44