Biblioteker vil skabe læselyst i byrum og boldklubber

På Norddjurs kan enlige mænd komme med i en læsekreds, og i Brønderslev og Lyngby har lokale fodboldspillere fået til opgave at inspirere andre til at læse bøger. 14 biblioteker har i alt fået 2 mio. kr. til at afprøve forskellige læseprojekter.

14 biblioteker har fået støtte fra Kulturstyrelsens Udviklingspulje for Folke- og Skolebiblioteker til i samarbejde med andre lokale aktører at lave forskellige læseprojekter. Projekterne skal vække læselysten hos de danskere, der mangler tid, inspiration, kompetencer eller bare en god anledning til at læse skønlitteratur i hverdagen. 

Mange af projekterne knytter an til Kulturministeriets læsekampagne Danmark Læser, hvor 12 modelkommuner frem til april afprøver nye metoder til at få flere til at læse mere. 

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Folkebibliotekerne gør meget for at formidle litteratur på nye måder og danne rammer om nye læsefællesskaber. Både på og uden for biblioteket. Vi taler tit om læsning som en ensom og individuel aktivitet. Men i virkeligheden er litteraturen med til at åbne for nye fællesskaber. Det er meget tydeligt i disse projekter, hvor foreninger, forsamlingshuse og hele landsbyer sammen laver aktiviteter omkring læsning”.
Aktiviteterne spænder bredt fra læsekredse for enlige mænd på Norddjurs og bogskabe placeret i byrummet i Aarhus og Hedensted til Helsingørs Biblioteks samarbejde med den lokale afdeling af 3F og brugen af fodboldspillere som læserollemodeller i Brønderslev og Lyngby. 
Læs mere om Danmark Læser

Læs mere om Kulturstyrelsens Udviklingspulje for folke- og skolebiblioteker

 

Yderligere oplysninger

Chefkonsulent Jonna Holmgaard Larsen, Kulturstyrelsen, tlf.: 33 73 33 52