Bliv klogere på danskernes kulturvaner

Hvor mange med hjemmeboende børn læser avis dagligt?

Hvor mange mænd spiller computerspil hver uge?

Hvor mange teenagepiger spiller fodbold?

Disse spørgsmål – og mange andre – kan man nu finde svar på ved hjælp af nogle få klik med musen.
 
Danmarks Statistik har nemlig lagt Kulturministeriets store danske kulturvaneundersøgelse fra 2004 ind i Statistikbanken i elektronisk version. Og det giver brugerne helt nye muligheder for at foretage individuelle søgninger om både voksne og børns kulturvaner som f.eks. læsning, biografbesøg, zoo-besøg og motionsvaner.
 
De elektroniske tabeller er et supplement til den trykte udgave, der kan downloades på Kulturministeriets hjemmeside. De elektroniske tabeller gør det nemmere at finde visse tal, og der er nye kombinationsmuligheder og dermed nye tal at hente. Hvor den trykte udgave f.eks. kan fortælle at 85% af børnene har været i biografen inden for det seneste år, kan et opslag i de elektroniske tabeller nuancere billedet og vise forskelle i børns biografbesøg i by- og landdistrikter.   
 
Hjemmesiden er ganske nem at navigere rundt på, og man kan kombinere forskellige kulturvaner med søgekriterier som f.eks. alder, køn og uddannelse.
 
Hvis man ønsker at bevæge sig endnu dybere ned i kulturvaneundersøgelsen, kan kulturvaneundersøgelsen for 2004 samt tidligere undersøgelser findes i Dansk Data Arkiv.
 
Links:
Søg kulturstatistik på Statistikbankens hjemmeside
Hent publikationen ”Danskernes kultur- og fritidsvaner 2004"

Kontakt:
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 98
Projektleder Randi Svendsen, Biblioteksstyrelsen, tlf.: 33 73 33 86