Børnebogspris til Bente Clod

Fra Taber-Thilde til elitesanger – drømmen om at synge.

Det er kort fortalt den lange vej i forfatteren Bente Clods serie af børnebøger om pigen Thilde. Serien omfatter bøgerne ”Englekraft”, ”I vilden sky” og ”Himmelfald” og er baggrunden for, at Bente Clod får overrakt Kulturministeriets Børnebogspris 2002 af kulturminister Brian Mikkelsen. Prisen er på 30.000 kr. og bliver overrakt ved et festligt arrangement på Den Anden Opera den 13. maj.

”Thilde-bøgerne er både rå og romantiske – og fortælles så intenst, at de er svære at lægge fra sig. Bente Clod skildrer med stor indføling en piges kamp for at nå sin drøm om at blive sanger – med alt, hvad dertil hører af håb. Der er tale om tre samtidsromaner med stor indføling og eminent fortælleevne,” udtaler ministeren.

De tre bøger følger Thilde fra den svære tid efter forældrenes skilsmisse, hvor moderen ligger deprimeret på sofaen og faderen er rejst til Østen. Dertil kommer, at Thildes elskede moster er død – og den unge pige selv er ved at gå til i tjald, piller og alkohol og kalder sig selv Taber-Thilde med hån i stemmen. Midt i krisen er det drømmen om at synge, der trækker hende op igen, hjulpet af Hellerup-pigen Camilla, hvis fraskilte forældre også er mest optaget af sig selv. Og i løbet af serien får Thilde mere styr på sit følelsesliv, sine ambitioner og sit forhold til sig selv og sine forældre.

Bente Clod er bosat i København og har udover Thilde-bøgerne overvejende skrevet bøger for voksne. Udover sin forfattervirksomhed afholder hun skrivekurser.

Kulturministeriets Børnebogspris har været uddelt siden 1954.

Yderligere oplysninger: 

Prisudvalgets sekretær Eva Jensen              3392 3583
Pressechef Jakob Høyer                             3392 3598