Børnebogspris til Janne Teller

Store eksistentielle spørgsmål om livets mening - fortalt til børn.

Det er den korte og kontante beskrivelse af børnebogen ”Intet” af Janne Teller, der torsdag får overrakt Kulturministeriets Børnebogspris 2001 af kulturminister Brian Mikkelsen. Prisen på 30.000 kroner bliver overrakt ved en reception i Kulturministeriet på torsdag og har til formål at hædre en særlig bemærkelsesværdig indsats for den danske børne- og ungdomsbog. Og ”Intet” er på alle måder værd at bemærke:

”Janne Teller har skrevet en bog om intet mindre end livets mening. Det er en bog, som gør stort indtryk på læseren og giver stof til eftertanke,” udtaler ministeren.

Bogen ”Intet” fortæller historien om drengen Pierre Anthon, der meddeler omgivelserne, at han ikke vil gå i skole mere, fordi intet har betydning. De andre børn beslutter at vise, at han har uret og afleverer betydningsfulde genstande til ham som beviser på livets mening. Til at begynde med er der tale om uskyldige ting som en fiskestang, en fodbold og et par sandaler. Men begivenhederne eskalerer, og børnene presser hinanden, så Elise må aflevere sin døde lillebror og Jan-Johan sin pegefinger, så han ikke længere kan spille guitar som Beatles.

”Intet” er Janne Tellers første børnebog. Tidligere har hun udgivet voksenromanen ”Odins Ø”. Hun er født i 1964 og er for øjeblikket bosat i Paris.

Yderligere oplysninger: 

Prisudvalgets sekretær Eva Jensen: 33 92 35 83.
Pressechef Jakob Høyer: 33 92 35 98