Brian Mikkelsen åbner historiens dag på Gammel strand på søndag

Kulturminister Brian Mikkelsen åbner Historiens Dag på søndag den 30. april. Det sker kl. 11.00 på Gammel Strand i København, hvor et historisk marked vil danne ramme om åbningsarrangementet.

Markedet vil summe af aktivitet og rumme mange forskellige boder. Der vil blandt andet blive lavet spydstegt lam over bål og bagt pandekager. På pladsen kan man også se et kampshow, et historisk modeshow og opleve en våbendemonstration. Børnene kan få malet deres ynglingsdyr af en professionel ansigtsmaler og blive undervist i historiske lege. Derudover kan man hele dagen høre autentisk renæssancemusik.
 
Temaet for Historiens Dag i år er Børns leg i Historien. 

Brian Mikkelsen udtaler:

"Man skal ikke være ret gammel, før man har oplevet, at nogle af ens barndomslege næsten er gået i glemmebogen, mens andre ser ud til at være evigt unge. En udvikling, der ligesom så meget andet nærmest går fra småsten til avancerede computere. Hvordan vi har leget fortæller meget om, hvordan vi har levet, og Historiens Dag i år giver folk mulighed for både at lege og lære om forgangne tider."
 
Samtidig med markedet på Gammel Strand vil der blive afholdt et utal af arrangementer over hele landet, hvor børn og voksne får mulighed for at få et unikt møde med kulturarven. Netop på Historiens Dag kan man nemlig drage ud i historien og møde formidleren dér, hvor kulturarven kan ses og opleves i landskabet og i byrummet.
 
Brian Mikkelsen kalder Historiens Dag for en ”festdag for kulturarven” og tilføjer:
”Jeg håber, at rigtig mange vil deltage og få en uforglemmelig eftermiddag i selskab med kulturarven.”

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 3392 3598