Brian Mikkelsen besøger Århus og Ebeltoft

Kulturminister Brian Mikkelsen besøger torsdag den 3. juni Østjylland, hvor han skal underskrive en regional kulturaftale med Århus Kommune, besøge Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og åbne SPOT 10 Festivalen i Musikhuset, Århus.

Kulturministeren underskriver den regionale kulturaftale med Århus Kommune kl. 14.15 i Århus Kunstbygning, J. M. Mørks Gade 13. Aftalen bygger på den 4-årige kulturhandlingsplan, som Århus Byråd har vedtaget her i foråret. Visionen er, at Århus skal kunne markere sig som kulturby på europæisk plan med et udøvende kunst- og kulturliv på et højt niveau og med kultur-tilbud til et bredt publikum.

Underskrivelsen af aftalen indebærer udlægning af tilskud til musikskoler, små storbyteatre, børneteaterrefusion, Århus Sommeropera og en række af de såkaldte §15- og §16-museer. Udover kulturministeren vil Århus Kulturudvalg samt relevante embedsmænd være til stede ved underskrivelsen.

Derefter besøger Brian Mikkelsen Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft, hvor han kl. 15.30 vil blive vist rundt af rektor Jens Rykjær. Og fra kl. 16.00 - 17.00 giver han et oplæg på filmhøjskolen om børnekultur, kultur i provinsen og samarbejdet mellem kultur og erhverv til en række branchefolk.

Sidste arrangement finder sted kl. 20.00, hvor ministeren åbner SPOT 10-festivalen, der er en international musikfestival på dansk grund, arrangeret af ROSA – Dansk Rock Samråd. Festivalen finder sted i Musikhusets store sal, Thomas Jensens Allé 2, Århus.

Ministeren vil være tilgængelig for interviews ved underskrivelsen af kulturaftalen samt ved SPOT 10-festivalen.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 3392 3598.