Brian Mikkelsen: En af de største danske idrætspræstationer

Med sejren over Kroatien i EM-finalen har det danske herrelandshold leveret en af de største danske idrætspræstationer nogensinde. Det mener kulturminister Brian Mikkelsen.

Han udtaler:

”Jeg vil gerne give mine største lykønskninger til herrehåndboldlandsholdet. Sejren i EM-finalen er ikke blot et højdepunkt for dansk håndbold, det er en af de største danske sportstriumfer nogensinde. Den rangerer helt oppe på højde med de allerstørste bedrifter, danske sportsfolk har leveret.”
 
Kulturminister tilføjer, at han ikke blot er imponeret af guldmedaljerne, men også af den måde, de blev erobret på:
”Det har været dybt imponerende at opleve, hvordan holdet rejste sig efter en svag start mod Norge og derefter sammensatte en fantastisk sejsrække. Holdet har virkelig udfoldet sit store potentiale i denne turnering, og da det undervejs vandt over håndboldstormagter som Polen og Kroatien med adskillige mål, var vi vel mange, der ikke troede vores egne øje.
Nu er Danmark også at regne for en håndboldstormagt, og det har både spillerne og Wilbek fuldt fortjent. De har virkelig bevist i denne turnering, hvor fantastisk dygtige og talentfulde de er.”
 
Brian Mikkelsen vurderer, at sejren i finalen formentlig både var en udfrielse for landsholdet og for alle de danskere, der har fulgt landsholdets bedrifter ved de seneste slutrunder:
”Nu har vi ved flere turneringer oplevet snævre nederlag i semifinalen. Og jeg er sikker på, at både spillerne og de mange danskere bag tv-skærmen har længtes efter at se landsholdet komme helt til tops. Nu skete det endelig. Det, som er blevet kaldt for semifinale-forbandelsen, er udfriet. Danmark har vundet en stor turnering. Hvor er det bare dejligt.”

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 24 69 64 35