Brian Mikkelsen giver 2.370.000 kr. til kulturprojekter i Ringkøbing Amt

Kulturminister Brian Mikkelsen har besluttet at yde i alt 2.370.000 kr. fra Provinspuljen som tilskud til 3 kulturprojekter i Ringkøbing Amt.

Det drejer sig om:

     

  •  Udstillingen ”Smertens Blomst” med værker af Edvard Munch v/Museet for Religiøs Kunst. Projektet modtager et tilskud på 170.000 kr.
  • Klassisk Musik Festival ”KMF336” v/Det Kulturelle Samråd, Herning. Projektet modtager et tilskud på 200.000 kr.
  • Udbygning af Musiksted Fermaten v/Fermaten. Projektet modtager et anlægstilskud på 2 mio. kr.

Brian Mikkelsen udtaler:

”Ringkøbing Amt har med projekterne igen vist, at man i regionen for alvor satser på et rigt kulturliv af høj kvalitet. Initiativerne er både visionære og ambitiøse, og bag dem ligger tydeligvis et ønske om at præsentere noget af det bedste inden for både musik og billedkunst. Jeg er overbevist om, at projekterne vil berige regionens borgere og gæster med spændende kulturoplevelser af internationalt tilsnit.

Jeg er derfor meget glad for med et tilskud på over 2,3 mio. kr. at kunne kvittere for tre spændende kulturelle satsninger, der helt klart vil synliggøre regionen yderligere”.

Provinspuljen blev etableret i 2002 for en 4-årig periode med henblik på at styrke og synliggøre kulturlivet uden for hovedstaden yderligere. For de tre første år har der været afsat i alt 60 mio. kr. til formålet.

Yderligere oplysninger:

Kontorchef Søren Riiskjær, tlf.: 3392 9832

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 3392 3598