Brian Mikkelsen glad for bekræftelse fra WADA om aftale med FIFA

Brian Mikkelsen er glad for den bekræftelse, han har modtaget fra WADA vedrørende den nyligt indgåede aftale mellem FIFA og WADA.

I slutningen af sidste uge blev de to organisationer enige om, at FIFA skal underlægge sig WADA’s Kodeks for international dopingbekæmpelse. I den forbindelse har der været visse forlydender om at FIFA har fået en aftale med WADA på særligt gunstige vilkår.

Nu har kulturminister Brian Mikkelsen imidlertid fået en bekræftelse fra WADA om, at det ikke er tilfældet. FIFA har accepteret WADA’s Kodeks betingelsesløst. Der er ikke blevet indgået en aftale mellem FIFA og WADA, der giver verdensfodboldorganisationen særligt favorable vilkår.

Denne melding modtager kulturministeren med glæde:

"Det er utroligt positivt at FIFA har valgt at tilslutte sig WADA’s Kodeks betingelsesløst. Det er et stort skridt fremad for den internationale dopingbekæmpelse. Og FIFA’s handling illustrerer samtidig, at organisationen endelig betragter dopingproblemet med den alvor, der er påkrævet."

Brian Mikkelsen er dog opmærksom på, at FIFA endnu ikke har endegyldigt implementeret WADA’s Kodeks. Og han advarer om de alvorlige konsekvenser, som det kan få for verdensfodboldorganisationen, hvis den i sidste øjeblik fortryder.

"Så vil FIFA sætte sig selv og fodbolden uden for det gode selskab i den internationale sportsverden. Og det kan blandt andet betyde, at fodbolden vil blive udelukket fra de Olympiske Lege," udtaler kulturministeren.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 3392 3598