Brian Mikkelsen glæder sig over Emmy til dansk dramatik

Kulturminister Brian Mikkelsen glæder sig over, at Danmarks Radios tv-serie, "Nikolaj og Julie," ved prisuddelingen i New York i nat blev tildelt en Emmy for bedste internationale dramaserie.

Efter kulturministerens mening er der tale om en velfortjent sejr til "Nikolaj og Julie."

"Der er tale om en velskrevet og velspillet tv-serie, som på fineste vis har givet et generationsportræt, samtidig med at den har formået at fænge hos størsteparten af de danske tv-seere. Folk har ladet sig rive med af handlingsgangen og har oplevet hovedpersonerne som nærværende og ægte figurer med problemer og dilemmaer, som de kan genkende fra deres egne liv."

Brian Mikkelsen håber, at Emmy-tildelingen kan være med til at øge opmærksomheden om dansk tv-dramatik i udlandet.

"Nu har "Rejseholdet" og "Nikolaj og Julie" sikret Emmyer til Danmark i to år i træk. Det betyder helt sikkert, at man i udlandet bliver opmærksom på, at vi godt kan finde ud af at skrue tv-serier sammen i Danmark. Og det forbedrer formentlig også vores muligheder for at sælge dansk tv-dramatik til udlandet," udtaler han.

Kulturministeren oplyser samtidig, at de danske tv-seere kan se frem til en større mængde dansk tv-dramatik i fremtiden.
"I den public service-kontrakt, som jeg har indgået med Danmarks Radio, står der, at DR skal øge sin produktion af dansk dramatik i de kommende år."