Brian Mikkelsen glæder sig over historisk aftale

Kulturminister Brian Mikkelsen glæder sig over den aftale om at etablere ”The Balkan Council of the Ministers of Culture,” som ti kulturministre fra Balkan har underskrevet i København her til eftermiddag.

Hensigten med aftalen er at fremme det kulturelle samarbejde mellem landene i regionen, og den danske kulturminister er overbevist om, at den nye institution vil få stor betydning.

Han udtaler:

”Alle erfaringer viser, at forståelsen mellem folkeslag styrkes, når det kulturelle samarbejde forbedres. Derfor har jeg stor tiltro til, at ”The Balkan Council of the Ministers of Culture” vil være med til at bringe stabilitet og fremgang til et område af Europa, der i alt for mange år har været præget af stridigheder. Og jeg er stolt af at have været vært for det møde, hvor aftalen blev underskrevet. Der er tale om en historisk begivenhed for nationerne i Sydøsteuropa.”
 
De ti kulturministres undertegnelse af aftalen har fundet sted inden for rammerne af mødet i Nordisk Ministerråd, og Balkan-landene har været stærkt inspireret af det samarbejde, der finder sted i Ministerrådet.

Oprettelsen af den nye samarbejdsorganisation er således kulminationen på et kultursamarbejde, som Nordisk Ministerråd har ført med især det vestlige Balkan de seneste tre år under overskriften ”Norden – Balkan – Culture – Switch.” Der har været nordiske kunstudstillinger og koncerter samt tilbud til kunstnere fra området om at komme på studietur til Norden.

Yderligere oplysninger:

Fuldmægtig Peter van Zaane, tlf: 3392 9823
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 3392 3598