Brian Mikkelsen kritiserer svar antidoping indsats fra internationale forbund

Kun 13 ud af 35 internationale OL-idrætsforbund har dopingregler, der lever op til WADAs kodeks.

Det betyder, at alt for få forbund gennemfører de såkaldte out-of-competition tests, der er en hjørnesten i den internationale dopingbekæmpelse.
 
Brian Mikkelsen, der både er kulturminister og vicepræsident i WADA, kritiserede skarpt den svage indsats fra flertallet af de internationale forbund på det møde i WADAs forretningsudvalg og bestyrelse, der fandt sted i weekenden. 

Brian Mikkelsen udtaler:

”WADA og antidopingarbejdet er et partnerskab mellem idrætten og verdens regeringer. Det er et unikt samarbejde, og WADA har sikret store fremskridt i kampen for en dopingfri sport. Men der er plads til forbedringer. Det ses tydeligt af, at under halvdelen af de internationale OL-idrætsforbund har dopingregler, der lever op til WADA’s kodeks. Det er dybt kritisabelt. Især er jeg meget bekymret over, at så få idrætsorganisationer gennemfører out-of-competition tests.
  Out-of-competition tests er afgørende for antidopingarbejdet. Godt nok er dopingtests under de store konkurrencer mere spektakulære, men dér, hvor man virkelig kan dæmme op for fx EPO-misbrug, er ved hjælp af dopingtest mellem konkurrencerne, altså i forbindelse med træningslejre osv. Hvis man inden for en idrætsgren ikke laver out-of-competition tests, har man ikke noget effektivt antidopingprogram.”
 
Brian Mikkelsen har nu bedt WADA om at undersøge, hvordan man får sikret, at alle idrætsforbund for fremtiden lever op til kodekset og gennemfører de vigtige tests.
 
Cykelrytteren Danilo Hondos dopingsag blev også diskuteret på WADA-mødet. Hondos karantæne blev for nylig suspenderet af en schweizisk domstol, indtil hans sag skal behandles. Brian Mikkelsen udtaler i den forbindelse:
”Jeg er overbevist om, at når sagen bliver behandlet ved den schweiziske domstol, vil den anerkende den karantæne, som den internationale sportsdomstol, CAS, har idømt Hondo. Det vil WADA i hvert fald bidrage til at sikre. WADA er en aktiv del af retssagen, og det er en højt prioriteret sag for WADA. CAS’ udtalelse for nylig om, at WADA’s regler ikke strider mod principperne i Schweiz’ lovgivning, giver os yderligere håb om et gunstigt resultat.”

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 3392 3598