Brian Mikkelsen støtter olympisk fremstød

Kulturminister Brian Mikkelsen deltager aktivt i det forsøg, som Danmarks Idræts-Forbund, Danmarks Olympiske Komité og Idrætsfonden Danmark gør på at få Den Internationale Olympiske Komité (IOC) til at udnævne København til værtsby for sit møde i 2007.

Tirsdag den 10. august holder Brian Mikkelsen en tale ved IOC´s session i Athen, hvor han argumenterer for Københavns kvaliteter som værtsby. Ministeren vil blandt andet henvise til, at København kan tilbyde sikre, familievenlige og højteknologiske rammer for det betydningsfulde møde, hvor IOC skal træffe beslutning om placeringen af vinter-OL i 2014.
 
Efter Brian Mikkelsens indlæg vil formanden for DIF og den danske repræsentant i IOC, Kai Holm, tale til forsamlingen.
 
I alt søger tre byer om at blive tildelt værtskabet for IOC-mødet, nemlig Durban fra Sydafrika og Guatamala City fra Guatamala. Når alle repræsentanter for ansøgerne har fremført deres argumenter, skrider IOC til afstemning, hvorefter navnet på vinderbyen bliver offentliggjort.
 
Brian Mikkelsen mener, at det vil have stor betydning for København, hvis IOC vælger at lægge sit møde i den danske hovedstad.

Ministeren udtaler:

”Tildelingen af værtskabet for et IOC-møde vil understrege, at København er i stand til at danne ramme om selv de mest betydningsfulde internationale arrangementer og falde godt i tråd med, at byen inden for de seneste par år både har huset et afgørende EU-topmøde samt en WADA-konference.

Et IOC-møde er et arrangement i samme størrelsesorden som WADA-konferencen, der var den største idrætspolitiske begivenhed afholdt i Danmark nogensinde, og hvis vi vinder kampen om at blive værter for IOC, vil det højne Danmarks profil i den olympiske familie.”

Yderligere oplysninger:

Ministersekretær Hans Kristian Kristensen, tlf.: 3392 3526.