Brian Mikkelsen tager spørgsmålet om doping-kontrol i håndbold op i WADA

Flere medier redegjorde i torsdags (1. marts 2007), for, at det europæiske og internationale håndboldforbund ikke gennemfører kontroller på andre tidspunkter end henholdsvis under EM og VM.

Kulturminister og medlem af forretningsudvalget i det internationale antidoping agentur (WADA), Brian Mikkelsen, er dybt bekymret over manglende dopingkontrol i international håndbold.

Ministeren udtaler:
”Det er meget trist at høre, at både det europæiske håndboldforbund (EHF) og det internationale håndboldforbund (IHF) kun gennemfører dopingkontrol i forbindelse med EM og VM. Det kan underminere håndboldens troværdighed.
Jeg ved, at Anti Doping Danmark (ADD) gør et rigtig godt stykke arbejde herhjemme – ikke mindst inden for håndbold, som er en af de mest testede idrætsgrene. Jeg er samtidigt glad for at notere mig, at Dansk Håndbold Forbund direk­tør Hans-Christian Jacobsen nu vil lægge pres på EHF for at få dem til at stramme op. Yderligere virker ADDs aftale med IHF, der bl.a. giver mulighed for at gennemføre test ved Champions League kampe, som en rigtig god vej frem. Jeg er glad for at se ADD indtage den rolle.
Jeg har tidligere på flere møder i WADA bedt de internationale specialforbund om, at leve op til de forpligtelser de har ifølge WADAs kodeks, men flere af dem har tilsyneladende ikke ændret den kedelige kutyme, der betyder at man ikke tester udøverne ofte. Det er de simpelthen nødt til at rette op på. De skal teste de bedste udøvere såvel under sæsonen som uden for sæsonen.
Personligt vil jeg på det kommende WADA bestyrelsesmøde igen bede de internationale specialforbund, inkl. IHF og EHF, om at stramme op. Det kan simpelthen ikke passe, at alle de rene håndboldspillere og andre udøvere, skal kæmpe mod spillere, der kan benytte doping uden at risikere at teste positiv.”
 
For yderligere kommentarer:
Kontorchef Peter Schønning, tlf.: 40 46 87 46
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 24 69 64 35