Brian Mikkelsen udskrevet

Kulturminister Brian Mikkelsen er blevet udskrevet efter vellykket behandling af en alvorlig hjertesygdom.

Han skal nu komme sig og vender tilbage til det politiske arbejde efter sommerferien.

Brian Mikkelsen har været ramt af den sjældne hjertesygdom ”Endokardit”, som oftest skyldes bakterier, der via blodet sætter sig på en eller flere hjerteklapper. Sygdommen rammer kun ca. 500 danskere om året. Han har været indlagt på Amtssygehuset i Gentoftes hjerteafdeling og er blevet behandlet med høje doser antibiotika,  hvilket har været effektivt. Det har været nødvendigt at indoperere en pacemaker, der fungerer som back-up for hjertet.

”Brian Mikkelsen er nu erklæret 100 procent rask. Sygdommen får ingen konsekvenser hverken for udførelse af hans arbejde eller for hans fysiske udfoldelser, og det er uproblematisk at leve med en pacemaker. Det har været helt afgørende, at den antibiotiske behandling er blevet givet så hurtigt i forløbet ,” udtaler overlæge, dr. med., Niels E. Bruun, der er blandt verdens førende forskere på området.

Kulturminister Brian Mikkelsen glæder sig over at skulle hjem til sin familie igen og vil gerne takke for den store hjælp og opbakning han har fået:

”Det har glædet mig utrolig meget, at så mange mennesker har tænkt på mit ve og vel og har sendt mig breve, mails og på anden måde har givet udtryk for deres medfølelse. Det har været en stor støtte,” udtaler Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen beder nu om offentlighedens forståelse for, at han ønsker at tilbringe sommeren med sin familie i fred og ro. Han ventes at vende tilbage til Kulturministeriet efter sommerferien.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, 2469 6435