Brian Mikkelsen vil lægge pres på FIFA

Som nyudnævnt vicepræsident for WADA vil kulturminister Brian Mikkelsen straks anvende sin status til at lægge pres på verdensforboldorganisationen FIFA.

På de netop overståede WADA-møder i Montreal i denne weekend kom det frem, at FIFA har anmodet WADA om at få lov at udskyde sin tiltræden til WADA´s anti-doping Code på ubestemt tid.

Ifølge den aftale, som WADA og FIFA tidligere har indgået, skulle FIFA ellers tiltræde WADA´s Code senest i december 2004, og Brian Mikkelsen anser FIFA´s anmodning for at være helt uacceptabel.

”WADA har indgået en aftale med FIFA, som verdensfodboldorganisationen er forpligtet på at honorere,” udtaler den danske kulturminister. ”FIFA repræsenterer verdens største idrætsgren – fodbolden – og det er helt afgørende for styrken i dopingbekæmpelsen på internationalt plan, at FIFA straffer dopingsyndere lige så hårdt som stort set alle andre idrætsgrene.”

Brian Mikkelsen vil derfor bede den tyske indenrigsminister Otto Schilly om at indskærpe over for FIFA, at det er af afgørende betydning, at verdensfodboldorganisationen tiltræder Coden.

”Tyskland skal jo afholde VM i fodbold i 2006, og jeg har svært ved at se, hvordan den tyske regering kan stå inde for det arrangement, hvis ikke FIFA har tiltrådt WADA´s Code.”

På et andet felt fik WADA´s bekæmpelse af dopingproblematikken imidlertid et løft på den netop overståede konference. Det skete ved meddelelsen om, at præsident Bush´s særlige rådgiver på idrætsområdet, Scott Burns, træder ind i WADA´s eksekutivkomité. Scott Burns er den øverste ansvarlige for bekæmpelse af misbrug af hårde stoffer i USA, og hans medlemskab af eksekutivkomitéen styrker USA´s engagement i kampen mod doping. Dette glæder Brian Mikkelsen:

”Det giver os ekstra styrke i WADA at modtage så stor og tydelig opbakning fra USA,” siger han.

Yderligere oplysninger:

Kontorchef Søren Riiskjær, tilf.: 3392 3598
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 3392 3598