Connie Hansen og Mansoor Siddiqi hyldet som vinder af Kulturministerens Parasportspris 2017

De to ildsjæle, Connie Hansen og Mansoor Siddiqi, blev ved DRs sportsgalla-show ”Sport2017” hyldet som vindere af Kulturministerens Parasportspris 2017. En pris, der er givet for en unik indsats for at opfinde parasportsdisciplinen RaceRunning og sætte et livsvarigt aftryk på parasporten i Danmark.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Takket være to helt særlige mennesker, kan kørestolsatleter med en spastisk lammelse dyrke RaceRunning. Connie Hansen og Mansoor Siddiqi har gennem deres store arbejdsindsats for at opfinde og udbrede RaceRunning sat et helt særligt præg på parasporten – både i Danmark og i udlandet. I 2018 kan man for første gang opleve RaceRunning som en officiel del af Europamesterskaberne i para-atletik. Derfor er det mere end fuldt fortjent, at de modtager Parasportsprisen 2017. De er forbilleder for os alle.”

Connie Hansen og Mansoor Siddiqi er indstillet af to organisationer til Kulturministerens Parasportspris 2017 for deres arbejde med og for parasportsdisciplinen RaceRunning. Handicapidrættens Videnscenter og Danske Handicaporganisationer – Spastikerforeningen har begge indstillet disse to kandidater for deres arbejde i de sidste 26 år for at opfinde og udbrede disciplinen RaceRunning. I 2017 nød disciplinen stor anerkendelse, da den blev optaget som en officiel Wold Para Atheletics Disciplin af den Internationale Paralympiske Komite. Connie Hansen og Mansoor Siddiqi er begge kørestolsbrugere selv og opfandt RaceRunning, da de ønskede at skabe et langt mere effektivt redskab for alle kørestolsbrugere, når de skal dyste i kørestolsrace.

Kort om prisen

Kulturministerens Parasportspris er en hyldest til den eller de personer, der yder en ekstraordinær indsats for parasporten. Prisen hædrer ildsjæle, som gør en unik indsats for at skabe bedre vilkår for parasportsatleter til at dyrke idræt og hylder atleter, der har bedrevet exceptionelle resultater i parasportsidrætten. Med prisen følger en præmiesum på 100.000 kroner.

Kulturministeren Mette Bock overrakte prisen til Connie Hansen og Mansoor Siddiqi i fællesskab med sidste års vinder af prisen, Stinna Tange, ved DRs sportsgalla-show ”Sport2017” den 6. januar, der blev afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16