Connie Hedegaard formand for public service-udvalget

Kulturminister Marianne Jelved har udnævnt den tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard til formand for public service-udvalget. Udvalget skal se på, hvordan man sikrer et stærkt public service-tilbud i en tid, hvor mange selv vælger, hvad de vil se, og hvornår de vil se det.

I 2013 oplevede DR det største fald i tv-seningen nogensinde. Mest markant var det blandt seere i aldersgruppen 21-40 år, der i 2013 så 12 % mindre tv end året før. 

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Jeg er glad for, at Connie Hedegaard gerne vil lede public service-udvalgets arbejde. Hun er et vidende og indsigtsfuldt menneske med globalt udsyn. Hun kender medieverden indefra og har ved flere lejligheder vist, at hun formår at bringe folk sammen om skabe en udvikling. Som formand for public service-udvalget skal hun sammen med udvalgets medlemmer give input til, hvordan vi skaber et stærkt public service-tilbud i en mediefremtid, hvor borgerne ikke samles foran tv-skærmen, men foran hver sin skærm.”

Connie Hedegaard siger:

"Ofte bruger vi public service-begrebet, som om vi er enige om, hvad det betyder. Men ER vi det? Hvad er, og hvad skal public service være i den moderne medievirkelighed? Hvordan kan public service bedst bidrage til den demokratiske debat og til vores fælles referenceramme? Det er helt klart lettere at stille spørgsmålene end at komme med svarene, men jeg glæder mig meget til sammen med udvalget at komme med nogle bud på, hvad public service meningsfyldt kan være og ikke mindst til at sætte forskellige bud til offentlig debat."

Public service-udvalget er sammensat af forskere, mediefolk og folk med teknologisk indsigt. De skal i fællesskab sætte fokus på de udfordringer og muligheder, dansk public service har i den ændrede medievirkelighed de kommende år. Udvalget skal undervejs afholde dialogmøder med interessenter, politikere m.fl. om de temaer, som udvalget afdækker. 

De øvrige udvalgsmedlemmer er:

  • Henrik Søndergaard. Ph.d. og lektor i medievidenskab v/Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet.
  • Christian Nissen. Cand.phil. i samfundsfag og cand.scient.pol, uafhængig rådgiver, forfatter, foredragsholder m.m., adjungeret professor CBS, tidligere generaldirektør for DR.
  • Rasmus Kleis Nielsen. Ph.d. i kommunikation fra Columbia University, Research Fellow ved Reuters Institute for the Study of Journalism ved University of Oxford.
  • Mette Davidsen-Nielsen. Journalist, administrerende direktør for Dagbladet Information.
  • Carsten Andreasen. Cand.scient.soc., Nordic Research Manager hos Google siden 2013.
  • Christiane Vejlø. Cand.mag. i medievidenskab, direktør for medie- og konsulentvirksomheden Elektronista.
  • Rune Bech. Journalist og iværksætter. Driver virksomheden BechMedia. Medstifter af Netdoktor.dk
  • Lasse Jensen. Journalist, stifter og indehaver af Jensen & Kompagni ApS.
  • Ole Mølgaard. Selvstændig medierådgiver og bestyrelsesmedlem, Sveriges Radio. 
  • Keld Reinicke. Cand.phil. i film, tv og kommunikation. Selvstændig rådgiver inden for udvikling af tv-programmer og digitalt indhold.

Udvalget starter sit arbejde primo 2015. Udvalgets arbejde skal være afsluttet den 1. januar 2017.

Hent kommissorium for public service-udvalget (pdf)

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16