COP KREATIV - KUNST OG KULTUR FOR KLIMA

Hvordan kan kunst og kultur bidrage med løsninger på klimaudfordringerne?

Det er et spørgsmål, som kulturminister Carina Christensen har bedt vores unge kunstnere om hjælp til at besvare.

 

Carina Christensen har taget initiativ til en konkurrence og en kultur- og klima-konference. Under overskriften COP Kreativ er det første gang nogensinde, at studerende fra alle Kulturministeriets kreative uddannelser samles på samme tid og sted og om én fælles udfordring: klimaforandringerne. Det sker på Kunstakademiets Arkitektskole på Holmen i København d. 26. september 2009, kl. 9.30- 03.00.
 
Hen over sommeren har de studerende konkurreret inden for to kategorier:
 
1. Erkendelse af klimaudfordringen via kunst og kultur
2. Kreative løsninger.
 
To internationale kapaciteter lægger vejen forbi Danmark i anledning af COP Kreativ: Den 93-årige industrielle designer, forfatter, foredragsholder og kunstner Jacque Fresco fra USA og den 35-årige israelsk-amerikanske arkitekt og forsker Neri Oxman, der vil fortælle om deres arbejde med at samtænke kunst, kultur, natur og klima.
 
Kulturminister Carina Christensen siger:
”Jeg har taget initiativ til COP Kreativ, fordi kunsten og kulturen kan noget særligt, når det handler om at skabe bevidsthed og erkendelse, og også når det handler om nye løsninger. Dét skal COP Kreativ være med til at vise. COP Kreativ er de unges dag. Det er de unge, der skal leve med klimaudfordringen, og som samtidig er mest modtagelige for nye ideer og måder at leve på. Jeg glæder mig til at se de unges bud på, hvordan vi skaber et attraktivt samfund, der er bæredygtigt, og som vi alle sammen har lyst til at være en del af.”
 
Alle de kreative bud præsenteres på Kunstakademiets Arkitektskole på Holmen i København d. 26. september 2009, kl. 9.30- 03.00.
 
På konferencen præsenterer de studerende 25 projekter fra i alt 12 skoler inden for arkitektur og design, kunsthåndværk, musik, billedkunst og teater, lyd-indstallation m.m. Ud over mundtlige præsentationer vil der være udstillinger, koncerter og fest.   
 
Læs mere på www.copkreativ.dk