COVID-19: Nu åbner de første kompensationsordninger

Nu er der åbnet for at søge de første kompensationsordninger, der er etableret for at hjælpe danske kulturinstitutioner og dansk kulturliv. Over de kommende uger vil de øvrige ordninger åbne for ansøgere.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Selvom regeringen har etableret omfattende hjælpeordninger for hele samfundet, så har det været nødvendigt at lave særlige tiltag for at holde hånden under kultur- og foreningslivet. Ikke alle kulturinstitutioner eller foreninger har været godt nok dækket af de generelle ordninger.

Sammen med et bredt flertal i Folketinget har vi i de seneste uger stablet en lang række ordninger på benene. De første ordninger for højskoler, aftenskoler og Folkeuniversitet åbner nu, og hen over de kommende uger vil de resterende ordninger også kunne søges. Jeg er glad for de løsninger, vi har lavet, og jeg er mindst lige så glad for, at vi hurtigt har fået stablet ordningerne på benene. Og vi er stadig ikke færdige med kigge på løsninger for kulturlivet.”

Baggrund

Der er nu åbnet for de kompensationsordninger, der er målrettet højskoler, aftenskoler og Folkeuniversitet. De kan søge kompensation for forventet tabt deltagerbetaling for perioden 9. marts til 8. juni 2020.

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der administrerer kompensationsordningerne på Kulturministeriets område. De resterende ordninger – herunder den midlertidige kunststøtteordning og kompensation for faste omkostninger samt for lønudgifter for selvejende institutioner mv. på kulturområdet – forventes at åbne i løbet af de kommende uger.

Søg og læs mere om ordningerne på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.
Læs mere om alle tiltagene og de politiske aftaler på Kulturministeriets hjemmeside.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16
Kulturministeriets Corona-hotline: 33 74 50 00 33

 

Opdateret 15. maj 2020
Bemærk at ordningen målrettet højskoler, aftenskoler og Folkeuniversitet er forlænget til 8. juli 2020Læs mere i pressemeddelelsen her