Danmarks Underholdningsorkester får et økonomisk løft på 4 mio. kr.

Regeringen og Dansk Folkeparti har aftalt at afsætte en merbevilling på 2 mio. kr. hvert år i 2019 og 2020 til Danmarks Underholdningsorkester.

Kulturminister Mette Bock siger:

"Danmarks Underholdningsorkester har på privat initiativ formået at forene høj kunstnerisk kvalitet med en bred folkelig appel til alle aldersklasser. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan give orkestret en økonomisk håndsrækning, der vil give orkestret bedre muligheder for at udvikle sig og sikre et mere langsigtet økonomisk fundament til glæde for de mange musikglade borgere rundt omkring i landet."

Alex Ahrendtsen og Morten Marinus (DF) siger:

"Vi er så glade for, at Underholdningsorkestret får et markant løft, så det kan komme ud til endnu flere danskere. Vi blev meget kede af det, da DR i sin tid lukkede orkestret, fordi det spillede underholdningsmusik, som andre ensembler ikke leverede. Med dette tiltag styrker vi den folkelige kultur i Danmark.”

Baggrund

Danmarks Underholdningsorkester modtager i perioden 2017-2020 hvert år 1,5 mio. kr. i støtte på finansloven til at drive et fast sekretariat til planlægning af koncerter og varetage den løbende fundraising i forhold til private fonde, som udgør hovedelementet i orkestrets økonomi. De 2 mio. kr. årligt i 2019 og 2020 kommer oven i dette beløb.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16