Dansk app om verdensarv vinder international pris

Gamle danske konger og dronninger genopstod tidligere på året i en app, der fortæller historien om tre af Danmarks verdensarvssteder. Nu præmieres app'en med en international pris, World Summit Award Mobile 2014.

App'en Danmarks Verdensarv er udviklet af Kulturstyrelsen i samarbejde med Redia, Teater Katapult og tre danske verdensarvssteder, Kronborg Slot, Jellingmonumenterne og Roskilde Domkirke for at vække de tre historiske steder til live og give mulighed for at opleve verdensarvsstederne på en helt ny måde.

Læs mere om app'en Danmarks Verdensarv på kulturstyrelsen.dk

App'en er udviklet som en del af Kulturministeriets tre strategier for børn og unge-kulturer, som blev offentliggjort i foråret 2014.

Læs mere om børne- og ungestrategierne

Dyk ned i gemte og glemte historier
App'en byder på fortællinger, film, billeder og lyd, der udfordrer fantasien og vækker fortiden til live. Det er f.eks. muligt at stå ansigt til ansigt med Harald Blåtand, Frederik den 2. og Christian den 7., som via den digitale genopstandelse guider rundt på verdensarvsstederne.

Hent gratis app'en Danmarks Verdensarv

Fakta om World Summit Award
Prisen uddeles i FN-regi som et initiativ under United Nations' World Summit on Information Society, og har til formål at promovere verdens bedste og mest innovative digitale løsninger. Over 100 lande har deltaget i konkurrencen. App'en Danmarks Verdensarv har vundet i kategorien 'Tourism and Culture' ud af hundredvis af løsninger fra hele verden. Det er en international jury, der har vurderet de indsendte bidrag.

Lån en iPad
Fra årsskiftet vil det være muligt at låne en iPad mini gratis på verdensarvsstederne.

Verdensarv set fra sofaen
App'en kan også bruges til at udforske verdensarvsstederne hjemmefra. Den byder nemlig på 360 graders panoramaer af verdensarvsstederne samt fortællinger og film om stederne og de historiske personer.

Læs mere om de danske verdensarvssteder på kulturstyrelsen.dk

Tak til
App'en er skabt af Kulturstyrelsen i samarbejde med Kronborg Slot, Jellingmonumenterne, Roskilde Domkirke og Teater Katapult. Den er udviklet af Redia med støtte fra Arbejdsmarkeds Feriefond. 

Kontakt
Morten Nybo, 3374 5045, mny@remove-this.kulturstyrelsen.dk