Dansk Bordtennis Union får Kulturministeriets Idrætspris 2005

Kulturminister Brian Mikkelsen har i dag overrakt Kulturministeriets Idrætspris 2005 til Dansk BordTennis Union.

Kulturminister Brian Mikkelsen har i dag overrakt Kulturministeriets Idrætspris 2005 til Dansk BordTennis Union. Unionen får prisen for det langsigtede og målrettede udviklingsarbejde, som unionen iværksatte i firserne, og som i dag resulterer i meget fine sportspræstationer.

Siden 1988 har to svenske trænere arbejdet målrettet med at løfte bordtennisspillernes niveau, og de mange års arbejde er nu kulmineret i en OL-bronze-medalje i 2004 samt EM-guld for herrehold og VM-bronze til Michael Maze i år. Bag disse medaljer står ikke blot spillerne men også et forbund, der nu bliver belønnet for sin satsning.

Team Danmark skrev i sin indstilling af unionen til prisen: ”Dansk BordTenis Union har vist, at det kan lade sig gøre at udvikle dansk eliteidræt på felter, hvor Danmark normalt ikke gør sig gældende. En systematisk og målrettet satsning forenet med traditionerne i dansk foreningskultur har vist enestående resultater.”

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Dansk BordTennis Union er i alle henseender en fantastisk ambassadør for de andre små idrætsgrene i Danmark. Det er især værd at bemærke, at antallet af børn, som er medlemmer af unionen, er steget med 35% i det sidste år. I 2003 satte BordTennis Unionen sig en ambitiøs målsætning om at øge medlemstallet med ti procent over en to-årig periode. Denne målsætning må siges at være indfriet til fulde, og på baggrund af unionen store arbejde over hele linien er det mit håb, at prisen både kommer bredde- og elitearbejdet til gavn.”

Normalt gives idrætspriser i Danmark til idrætsudøvere, som har leveret en fantastisk indsats. Det er imidlertid en særlig pointe med Kulturministeriets idrætspris, at den har et bredere sigte. Valget af Dansk BordTennis Union som årets prismodtager under-streger, at prisen dækker hele idrætten.

Det er første gang, prisen uddeles. Den består af 200.000 kr. og et maleri af Jesper Christiansen.

Yderligere oplysninger:

Kontorchef Peter Schønning, tlf: 3392 3568
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 3392 3598